Hyppää pääsisältöön
Etusivu foodlibr
  • Suosituin sisältö
  • Info
    • Foodlibr.fi
    • ‎Ohjeet
    • Tietosuojaseloste
    • Yhteydenotto
  • Kirjaudu
  • Rekisteröidy

Blue Hawaiian

Ensisijaiset välilehdet

  • Näkymä(aktiivinen välilehti)
  • Linkitykset
Käyttäjän Jefe kuva
Ma, 04/25/2022 - 20:26 Jefe
5 min
0
Ei äänestetty
Annoskoko: 
1
Reseptiainekset: 
6 cl vaaleaa rommia
4 cl sinistä curacao-likööriä
8 cl ananasmehua
4 cl kookoskermaa
3 cl sitruunamehua
Ruokakulttuuri: 
Havaijilainen
Reseptiluokittelu: 
Drinkkireseptit

Blue Hawaiian, tai suomalaisittain käännettynä sininen havaijilainen on kuumien kesäpäivien parhaimpia drinkkejä, kuin lasillinen paratiisirantaa. Tätä trooppista tiki-juomaa ei pidä sekoittaa lähes saman nimiseen kuuluisaan Blue Hawaii -cocktailiin, josta tämä on muunnos. Havaijilainen sopii erinomaisesti myös suomalaisiin kuumiin kesäpäiviin.

Sininen havaijilainen ravistetaan jäiden kanssa, mutta ainekset voi laittaa jäineen myös tehosekoittimeen, jolloin lopputulos sohjoisen ja kermaisen pehmeä. Tarjoile juoma pitkästä hurricane-lasista.

Koristeeksi voi lisätä halutessa kirsikan ja ananasviipaleen. Juoman väri vaihtelee sinivihreästä siniseen, riippuen ainesten sekoitussuhteista. Havaijilaisen etu onkin sen helppo muunneltavuus.

Juomaa voi hienosäätää maun mukaan muuttamalla ainessuhteita, esimerkiksi vähentämällä rommin määrää, tai käyttämällä rommin ja kookoskerman sijaan valmista kookosrommia. Sitruunamehun voi jättää pois, jolloin lopputulos on makeampi.

Curacaon voi korvata myös Cointreau- tai Triple Sec-liköörillä, joka on lähes sama asia mutta ilman sinistä väriä. Näin väristä tulee enemmän vaalean tai kermanvärinen ja juoman nimiväri menetetään.

  • twitter
  • facebook
  • print
  • pinterest
  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kommentit

Käyttäjän Valurauta kuva
Pe, 05/13/2022 - 22:45 Valurauta
0

Tosi hyvä drinkki. Vaatii valmistusaineita, mutta on kuin paratiisin nektaria.

  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Artikkelit

Drinkkilasien tyypit
Naudan ja muiden ruhojen osat
Lihan mureuttaminen
Erilaiset sokerit makeutusaineena
10 tärkeää keittiövälinettä ruoan valmistukseen

Parhaat

Caipirinha
5
Lisännyt: Valurauta
Täydellinen eteläafrikkalainen biltong
5
Lisännyt: Valurauta
Peuran paahtopaisti
5
Lisännyt: Valurauta
Ristorante Quattro Formaggi
5
Lisännyt: Valurauta
Pasta carbonara
5
Lisännyt: Valurauta
Paloma
5
Lisännyt: Jefe
Mufloni Berliner Vadelma Weisse -olut
4
Lisännyt: Valurauta
Bring the pain chilikastike
4
Lisännyt: Valurauta
Blue Hawaiian
0
Lisännyt: Jefe
Maldon puhdas merisuola
0
Lisännyt: Valurauta

Kaikki arvostelut

Uusimmat kommentit

  • Oma arvio 8 kuukautta 1 viikko sitten
  • Vahva suositus 9 kuukautta 3 viikkoa sitten
  • Kyllä on nannaa 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Hyvää on 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Lapin leipä 3 vuotta 11 kuukautta sitten
  • Hyvä pizza 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Vahva 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Peruskastike tulistamiselle 4 vuotta 6 kuukautta sitten

© foodlibr.fi