Peuran paahtopaisti valmistetaan periaatteessa kuten naudan paahtopaisti, mutta maku on riistamaisempi jolloin lisukkeet kannattaa valita tämän mukaan.
Valmistus:
Marinoi liha jääkaapissa n. 1-2 vrk valitsemiesi mausteiden mukaan. Lihan voi myös pikamarinoida n. 5 tuntia viileähkössä huoneenlämmössä.
Marinoinnin sijaan lihaa voi pitää suolaliemessä n. 12 tuntia jääkaapissa, jolloin liha sopii esim. siivutettavaksi leivän päälle. Suolaliemen viitteellinen ohjearvo on 10 %.
Ota liha huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen valmistusta. Paista lihaa kuumalla pannulla sen verran, että pinta ruskettuu. Laita liha uuniin (1,5-2,0 kilon paisti) 120 asteen lämpötilaan 1,5 tunniksi. Jos käytetään paistomittaria, niin laita mittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista kunnes lihan lämpötila on vähintään 55 astetta.
Ohjeellisesti 55 astetta antaa punertavan, medium miinus -valmistustasteen ja 60 astetta medium -valmistusasteen. Ota liha uunista, laita folioon ja anna vetäytyä ainakin 15 min. Tarjoile esimerkiksi perunoiden, riisin, kastikkeen ja luonnonmarjahillon kera. Kastikkeen voi valmistaa lihan paistoliemestä ja kermasta pannulla.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Uusimmat kommentit