Hyppää pääsisältöön
Etusivu foodlibr
  • Suosituin sisältö
  • Info
    • Foodlibr.fi
    • ‎Ohjeet
    • Tietosuojaseloste
    • Yhteydenotto
  • Kirjaudu
  • Rekisteröidy

Riekkomiehen jänispata

Ensisijaiset välilehdet

  • Näkymä(aktiivinen välilehti)
  • Linkitykset

Olet täällä

  1. Kokki kolmetoistamiljoonaisen riistareseptit
  2. Jänisreseptejä
  3. Riekkomiehen jänispata
Käyttäjän Valurauta kuva
Ti, 12/29/2020 - 17:31 Valurauta
0
Ei äänestetty
Annoskoko: 
6 hlö
Reseptiainekset: 
1 tunturijänis
20 kpl perunoita
1 sipuli
2 dl kuohukermaa
200 gr voita
2 rkl mustapippuria
1-2 rkl suolaa
Reseptilähde: 
Oma
Reseptiluokittelu: 
Riistareseptit

Riekkomiehen jänispata tai "pikajänis" tulee kyseeseen kun lapissa riekkometsällä saadaan iso sattumajänis. Resepti on muodostunut erämiehen kokemuksella, kun pitkän tunturi/jänkhäpäivän jälkeen tarvitaan tuhtia ruokaa. Jos muut raaka-aineet puuttuvat, niin ei hätää pelkkä jäniskin käy, esim. leivänpäälliseksi. Tämä resepti on padalle ja se on todettu maistuvaksi erityisesti tunturissa autiotuvalla tai eräkämpässä. Miksipä ei muuallakin.

Valmistusohje

Normaalista kaavasta poiketen jänistä ei tarvitse riiputtaa, mutta silloin se pitää nuijia mureaksi. Erottele ensin lihat luista. Laita suuremmat lihapalat 1-2 kerrallaan kirkkaaseen pussiin ja nuiji kaikki mureaksi, mutta älä mössöksi.

Ruskista lihat pannulla reilussa voissa. Laita lihat kiehumaan hiljalleen pataan tai kattilaan 0,5-1,0 tunniksi niin että ne peittyvät. Laita perunat toiseen kattilaan kiehumaan ja anna kiehua lähes kypsäksi. Perunat voi korvata osittain porkkanoilla. Lisää perunat lihojen joukkoon. Valuta pois nestettä jos sitä on liikaa, maun mukaan kuitenkin niin että nestettä on reilusti. Lisää suola, pilkottu sipuli, pippuri ja voita.

Anna hautua/ kiehua hiljalleen 15-30 min. välillä hämmentäen. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta nopeasti. Nosta pata jäähtymään hetkeksi ennen tarjoilua. Tarjoile ruisleivän kera.

Vinkki: Reseptiä voi säestää oman maun mukaan. Maistuu parhaiten rankan päivän jälkeen.

  • twitter
  • facebook
  • print
  • pinterest

Kirjan navigaatio

  • ‹ Jänisburger
  • ylös
  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Kirjan reseptit

  • Jänisreseptejä
    • Jänisburger
    • Riekkomiehen jänispata

Artikkelit

Drinkkilasien tyypit
Naudan ja muiden ruhojen osat
Lihan mureuttaminen
Erilaiset sokerit makeutusaineena
10 tärkeää keittiövälinettä ruoan valmistukseen

Uusimmat kommentit

  • Oma arvio 8 kuukautta 1 viikko sitten
  • Vahva suositus 9 kuukautta 3 viikkoa sitten
  • Kyllä on nannaa 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Hyvää on 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Lapin leipä 3 vuotta 11 kuukautta sitten
  • Hyvä pizza 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Vahva 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Peruskastike tulistamiselle 4 vuotta 6 kuukautta sitten

© foodlibr.fi