Hyppää pääsisältöön
Etusivu foodlibr
  • Suosituin sisältö
  • Info
    • Foodlibr.fi
    • ‎Ohjeet
    • Tietosuojaseloste
    • Yhteydenotto
  • Kirjaudu
  • Rekisteröidy

Peuran ulkopaisti

Ensisijaiset välilehdet

  • Näkymä(aktiivinen välilehti)
  • Linkitykset
Käyttäjän Valurauta kuva
La, 04/05/2025 - 17:00 Valurauta
1 t
0
Ei äänestetty
Annoskoko: 
4
Reseptiainekset: 
1,0 kg peuran ulkopaistia
2,0 rkl hienoa merisuolaa
1,5 rkl mustapippuria
Jauhettua tuoretta rosmariinia (valinnainen)
Reseptilähde: 
Oma
Reseptiluokittelu: 
Riistareseptit
Peurareseptit
Paistireseptit

Tämä resepti on siivutettavalle peuran ulkopaistille tai ulkofileelle. Tässä reseptissä naudan ulkopaisti ruskistetaan pannulla voissa mausteissa pyöritettynä, joka sitten jälki kypsennetään vielä uunissa. Voit valmistaa lisukkeiksi esimerkiksi riisiä, kasviksia tai perunoita, mutta tämä resepti keskittyy vain lihan valmistamiseen. Voit skaalata reseptiä sen mukaan, paljonko peuraa on.

Valmista vielä haluttu kastike samaan aikaan lihan valmistumisen kanssa. Kastikkeeksi sopii esimerkiksi perinteisempi kermainen sienikastike, tai voit kokeilla herkullista vaahterasiirappi-balsamico -kastiketta.

Lue resepti läpi ennen valmistamista.

Valmistusohje

Peuran (tai vaikka naudan) ulkopaisti otetaan huoneen lämpöön ainakin puoli tuntia ennen valmistamista.

Pyöritä paisti suolassa ja mustapippurissa kauttaaltaan. Ensin voit hieroa oliiviöljyä paistin pintaan ja sen jälkeen hiero siihen suola ja mustapippuria. Voit halutessasi jauhaa pintaan lisäksi rosmariinia ja hieman valkosipulin kynttä. Anna mausteiden imeytyä hetki.

Kuumenna paistinpannu voin tai öljyn kanssa kuumaksi. Ruskista paistin pinnat kuumalla pannulla nopeasti kiinni niin, että pinta on tumma. Paistetun pinnan tummuutta sanotaan myös maillard-reaktioksi joka on erinomaista maun kannalta.

Laita paisti sitten uuniin n. 175-200 asteeseen, kunnes sisäpinta on punertava. Käytä paistomittaria lihaan kiinnitettynä, siten että neulan kärki on lihan paksuimmassa kohdassa. Lihan sisälämpötila on n. noin 55-58 astetta, kun valmistusaste on medium. 60 astetta, medium plus. Älä mielellään paista peuraa läpikypsäksi, sillä sen maku kärsii nautaa enemmän. Riista on parhaimmillaan hieman punertavana.

Kun liha on halutussa kypsyysasteessa, ota se uunista vetäytymään n. 15 minuutiksi folion tai vastaavan suojan alle.

Lihan ollessa uunissa tai vetäytymässä, voit valmistaa kastikkeen ja lisukkeet. Peuran kanssa sopii esimerkiksi perunat, vihannekset ja punasipulilohkot, tai riisi. Lisukkeeksi haluttu kastike, niin a vot!

 

  • twitter
  • facebook
  • print
  • pinterest
  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Artikkelit

Drinkkilasien tyypit
Naudan ja muiden ruhojen osat
Lihan mureuttaminen
Erilaiset sokerit makeutusaineena
10 tärkeää keittiövälinettä ruoan valmistukseen

Uusimmat kommentit

  • Oma arvio 9 kuukautta 22 tuntia sitten
  • Vahva suositus 10 kuukautta 1 viikko sitten
  • Kyllä on nannaa 3 vuotta 3 viikkoa sitten
  • Hyvää on 3 vuotta 3 viikkoa sitten
  • Lapin leipä 4 vuotta 1 päivä sitten
  • Hyvä pizza 4 vuotta 7 kuukautta sitten
  • Vahva 4 vuotta 7 kuukautta sitten
  • Peruskastike tulistamiselle 4 vuotta 7 kuukautta sitten

© foodlibr.fi