Hyppää pääsisältöön
Etusivu foodlibr
  • Suosituin sisältö
  • Info
    • Foodlibr.fi
    • ‎Ohjeet
    • Tietosuojaseloste
    • Yhteydenotto
  • Kirjaudu
  • Rekisteröidy

Vasikanlapa maalaisittain

Ensisijaiset välilehdet

  • Näkymä(aktiivinen välilehti)
  • Linkitykset
Käyttäjän Valurauta kuva
La, 03/19/2022 - 18:42 Valurauta
1 t 50 min
0
Ei äänestetty
Annoskoko: 
6-8
Reseptiainekset: 
1,5 kg vasikanlapaa
125 g savukylkeä
100 g voita
4 sipulia
500 g miniporkkanoita
2 purjoa
1 tl timjamia
1 laakerinlehti
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 kg pieniä perunoita
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 dl kermaa
1 pieni nippu ruohosipulia
Suolaa
Mustapippuria
Reseptilähde: 
Keittotieto Osa 1, WSOY 1976
Reseptiluokittelu: 
Naudanlihareseptit

Valmistus

  1. Leikkaa vasikanlavan liha kuutioiksi ja savukylki suikaleiksi.
  2. Sulata padassa 60 g voita ja ruskista lavanpalasia sekä savukylkisuikaleita käännellen.
  3. Kuori sipulit ja porkkanat, viipaloi sipulit.
  4. Puhdista ja viipaloi purjojen valkeat osat.
  5. Laita sipuli- ja purjoviipaleet sekä porkkanat pataan. Lisää timjami, laakerinlehti, suolaa, pippuria ja valkoviini. Peitä pata kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä tunnin.
  6. Kuori sillä välin perunat ja valkosipulin kynnet, pilko kynnet hienoksi silpuksi.
  7. Kuumenna loput voista ja öljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja ruskista siinä perunoita usein pannua hieman ravistaen jotta perunat ruskistuvat tasaisesti eivätkä pala pohjaan. Lisää valkosipuli, loput timjamista, suolaa ja pippuria.
  8. Kun liha on kypsää, ota padasta laakerinlehti, lisää kerma ja sekoita hyvin. Tarkista mausteet ja anna kastikkeen saota pari minuuttia.
  9. Kuumenna tarjoilulautanen ta -kulho, kaada siihen vasikanliha ja sen ympärille kasvikset.
  10. Huuhdo ja silppua ruohosipuli, sirota se ruoan pinnalle ja tarjoa kuumana.
  • twitter
  • facebook
  • print
  • pinterest
  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Artikkelit

Drinkkilasien tyypit
Naudan ja muiden ruhojen osat
Lihan mureuttaminen
Erilaiset sokerit makeutusaineena
10 tärkeää keittiövälinettä ruoan valmistukseen

Uusimmat kommentit

  • Oma arvio 8 kuukautta 4 viikkoa sitten
  • Vahva suositus 10 kuukautta 1 viikko sitten
  • Kyllä on nannaa 3 vuotta 3 viikkoa sitten
  • Hyvää on 3 vuotta 3 viikkoa sitten
  • Lapin leipä 3 vuotta 12 kuukautta sitten
  • Hyvä pizza 4 vuotta 7 kuukautta sitten
  • Vahva 4 vuotta 7 kuukautta sitten
  • Peruskastike tulistamiselle 4 vuotta 7 kuukautta sitten

© foodlibr.fi