La, 03/19/2022 - 18:42
Valurauta
1 t 50 min
Ei äänestetty
Annoskoko:
6-8
Reseptiainekset:
1,5 kg vasikanlapaa
125 g savukylkeä
100 g voita
4 sipulia
500 g miniporkkanoita
2 purjoa
1 tl timjamia
1 laakerinlehti
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 kg pieniä perunoita
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 dl kermaa
1 pieni nippu ruohosipulia
Suolaa
Mustapippuria
Reseptilähde:
Keittotieto Osa 1, WSOY 1976
Reseptiluokittelu:
Valmistus
- Leikkaa vasikanlavan liha kuutioiksi ja savukylki suikaleiksi.
- Sulata padassa 60 g voita ja ruskista lavanpalasia sekä savukylkisuikaleita käännellen.
- Kuori sipulit ja porkkanat, viipaloi sipulit.
- Puhdista ja viipaloi purjojen valkeat osat.
- Laita sipuli- ja purjoviipaleet sekä porkkanat pataan. Lisää timjami, laakerinlehti, suolaa, pippuria ja valkoviini. Peitä pata kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä tunnin.
- Kuori sillä välin perunat ja valkosipulin kynnet, pilko kynnet hienoksi silpuksi.
- Kuumenna loput voista ja öljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja ruskista siinä perunoita usein pannua hieman ravistaen jotta perunat ruskistuvat tasaisesti eivätkä pala pohjaan. Lisää valkosipuli, loput timjamista, suolaa ja pippuria.
- Kun liha on kypsää, ota padasta laakerinlehti, lisää kerma ja sekoita hyvin. Tarkista mausteet ja anna kastikkeen saota pari minuuttia.
- Kuumenna tarjoilulautanen ta -kulho, kaada siihen vasikanliha ja sen ympärille kasvikset.
- Huuhdo ja silppua ruohosipuli, sirota se ruoan pinnalle ja tarjoa kuumana.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Uusimmat kommentit