Tämä herkullinen, ravintolatasoinen resepti on helppo valmistaa vain yhdellä pellillä tai vuoalla ja keittiön perusraaka-aineilla.
Lohen sijaan voit kokeilla myös muita kalalajeja.
Valmistus
Kuumenna uuni 200°C.
Laita perunan puolikkaat uunipellille (tai leveään vuokaan) reunuksellisen leivinpaperin päälle öljyn, 1/2 rkl valkosipulin, 1/2 tl suolan ja 1/4 tl pippurin kanssa. Levitä tasaiseksi kerrokseksi ja paista 15 minuuttia, kunnes ne ovat juuri alkaneet pehmetä ja ruskettua.
Työnnä perunat pellin toiselle puolelle ja asettele lohipalat keskelle. Hiero lohipaloihin tasaisesti 1 1/2 ruokalusikallista jauhettua valkosipulia ja 2 ruokalusikallista persiljaa. Lisää parsat pellin toiselle puolelle.
Sekoita keskenään 0,6 dl sitruunamehua ja 0,6 dl sulatettua voita. Kaada seos lohen ja parsan päälle. Mausta kaikki perunat, lohi ja parsa lopulla suolalla ja pippurilla.
Laita takaisin uuniin ja jatka paistamista, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja haarukkapehmeitä sekä lohi on kypsää (noin 10 minuuttia, riippuu kalapalojen paksuudesta).
Valinnainen: Paahda viimeisen 2 minuutin aikana, jotta reunoista tulee rapeat. Sekoita sillä välin pienessä kulhossa jäljellä oleva voi, valkosipuli ja sitruunamehu viiniin (tai kanaliemeen). Tarjoile lohen, kasvisten ja sitruunaviipaleiden kanssa!
Viinisuositus
Ruoan kanssa nautittavaksi sopii viilennetty valkoviini, kuten makea Moscato tai vaihtoehtoisesti kuivemmat Pinot Gris tai Sauvignon Blanc.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Uusimmat kommentit