Hyppää pääsisältöön
Etusivu foodlibr
  • Suosituin sisältö
  • Info
    • Foodlibr.fi
    • ‎Ohjeet
    • Tietosuojaseloste
    • Yhteydenotto
  • Kirjaudu
  • Rekisteröidy

Vähähiilihydraattinen pizzapohja mantelijauhoilla

Ensisijaiset välilehdet

  • Näkymä(aktiivinen välilehti)
  • Linkitykset
Käyttäjän Valurauta kuva
Pe, 09/22/2023 - 18:50 Valurauta
1 t
0
Ei äänestetty
Annoskoko: 
2
Reseptiainekset: 
5 dl mantelijauhoa
1-2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl valkosipulijauhetta
Reseptiluokittelu: 
Pitsareseptit

Tämä resepti tuottaa uunipellin verran herkullista ohutta vähähiilihydraattista pizzapohjaa, tai pellille sopivan pyöreän pizzan hieman paksummalla pohjalla.

Tomaattimurskaksi kannattaa valita sellainen, jossa on vähän sokeria, mieluiten alle 3g / 100g, jos pizzasta halutaan tehdä vähähiilihydraattista ketopizzaa.

Valmistus

Mantelijauhon tulisi olla hyvin hienojakoista. Kananmunia tarvitaan 1 iso, tai 2 pienempää.

Sekoita jauho, suola, ruokasooda ja valkosipulijauhe kulhossa. Sekoita tai vispaa kananmunat erillisessä astiassa tasaiseksi nesteeksi.

Yhdistä sekoitetut jauhot ja kananmunaneste. Vaivaa tasaiseksi massaksi ja laita leivinpaperin päälle. Jos taikinasta tulee liian kuivaa, eli se murenee, lisää 1 tl vettä.

Tässä vaiheessa kannattaa laittaa uuni päälle 215-225 asteeseen.

Taikinasta tulee herkästi sormiin tarttuvaa, joten on parasta laittaa toinen leivinpaperi massan päälle. Eli taikina on kahden leivinpaperin välissä. Nyt taikinan voi helposti kaulita. On suositeltavaa mitoittaa taikinan koko siten, että se mahtuu pellille. Paperin voi viikata ensin pellin päällä siten, että taikina mahtuu pellin rajojen sisään.

Kun taikina on kaulittu, se voi siirtää vetämällä pellin päälle. Taikinaa on vaikea muokata enää pellin päällä sormin, joten kuminen lasta ja leivinpaperin kappale toimii apuna, jos kokoa on korjattava.

Laita pohja uuniin esipaistettavaksi n. 5-7 minuutiksi, riippuen siitä miten paksu pohja on.

Pohjan rakenne voi olla helposti mureneva. Lisää päälle tomaattimurska ja halutut täytteet. Laita takaisin uuniin 10-15 minuutiksi, kunnes juusto alkaa ruskettua.

Pizzan kannattaa syödä tuoreena, sillä se kestää huonosti jääkaappia. Pohjasta tulee jääkaapissa helposti vetinen, joten pizzaa kannattaa tehdä sen verran, kun tulee kerralla syötyä. Jos pizzaa jää yli, se kannattaa mieluummin pakastaa.

  • twitter
  • facebook
  • print
  • pinterest
  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Artikkelit

Drinkkilasien tyypit
Naudan ja muiden ruhojen osat
Lihan mureuttaminen
Erilaiset sokerit makeutusaineena
10 tärkeää keittiövälinettä ruoan valmistukseen

Uusimmat kommentit

  • Oma arvio 8 kuukautta 1 viikko sitten
  • Vahva suositus 9 kuukautta 3 viikkoa sitten
  • Kyllä on nannaa 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Hyvää on 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Lapin leipä 3 vuotta 11 kuukautta sitten
  • Hyvä pizza 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Vahva 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Peruskastike tulistamiselle 4 vuotta 6 kuukautta sitten

© foodlibr.fi