Tämä herkullinen resepti sopii ketoruokavalion pizzapohjaksi, tai muuten vähähiilihydraattiseksi versioksi pizzasta. Lisäksi se on nopea valmistaa, koska ei vaadi kohotusta ja on helppo levittää pohjaksi. Lue resepti ennen valmistusta.
Reseptillä valmistuu 1 uunipellillinen pizzaa. Voit käyttää 4-5 dl kukkakaalijauhoa ja saman verran mozzarellajuustoa. Osuudet ovat molemmat 50 %. Lisäksi tarvitaan 2 kananmunaa. Jos kananmunat ovat erittäin pieniä, käytä 3 munaa.
Resepti ei vaadi kohotusta, lisäksi se on erittäin helppo levittää sormin pellin muotoiseksi.
Koska reseptissä on juustoa jo paljon pohjassa, täytteeksi kannattaa laitaa vähemmän juustoraastetta päälle kuin normaalisti.
Valmistus
Kukkakaali jauhetaan raastinraudalla tai tehosekoittimella hienoksi jauhoksi. Sekaan ei tulisi jäädä isoja palasia, jauhon tulee olla melko hienoa.
Tässä vaiheessa voit laittaa myös uunin päälle 230-250 asteeseen, tai jo aiemmin.
Kun kukkakaali on jauhettu, sekoita joukkoon mozzarella ja kananmunat. Vaivaa tasaiseksi massaksi nopeasti vaikka kattilassa.
Laita massa leivinpaperin päälle. Voit muotoilla massan helposti pellin muotoiseksi käsin, tämä taikina ei tartu sormiin.
Kun taikina on levitetty pellille, laita se uuniin esipaistoon 15-20 minuutiksi, niin että se näyttää kullanruskealta.
Kun pohja on otettu uunista, voit lisätä päälle haluamasi täytteet, kuten tomaattimurskan ja muut täytteet normaalisti. Jos pizzan halutaan olevan ketoruokavalioon sopiva, kannattaa tomaattimurskaksi valita sellainen, jossa on sokeria alle 3g/100g.
Tämän pohjan päälle laitettiin tomaattimurskaa, pepperoni-makkaraa, tuoretta herkkusientä viipaloituna, sinihomejuustoa, kirsikkatomaattia ja vielä hieman mozzarellaa päälle (muista että pohjassa on jo paljon) ja paiston jälkeen lopuksi päälle rucolaa.
Pizzan pohja on ilmava, ohut, kiinteä ja juustoinen, jossa kukkakaali ei maistu.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Uusimmat kommentit