Riekonrintareseptiä voi muokata mielen mukaan. Tämä on perusresepti 1-2 hengelle, jossa tärkeintä on ettei riekonrintapalaa paisteta liikaa. Valmistus on periaateessa melkein samalla tavalla kuin sisäfile medium+, jätä sisältä punertavaksi.
Rintapaloja voi laskea 2 kpl henkeä kohden.
Riekonrinnan valmistus:
Marinoi suolalla, pippurilla, katajanmarjoilla ja halutessasi punaviinillä jääkaapissa ainakin 12 tuntia. Voit myös maustaa ennen paistoa. Ota lihat huoneenlämpöön, mausta ja anna olla ainakin noin tunnin verran.
Paista kuumalla pannulla molemmin puolin siten, että rintapalan keskusta on vielä hieman raaka. Ota lihat pannulta, kääri kuumana folioon tai suljettuun astiaan hautumaan vartin ajaksi ennen tarjoilua.
Varo paistamasta riekon rintaa liian kypsäksi, sillä rakenne muuttuu nopeasti jauhomaiseksi ja kuivaksi. Riekko on parhaimmillaan, kun liha punertaa sisäfileen tapaan, mutta ei ole kuitenkaan raakaa.
Riekon lisukkeeksi sopii riisi, perunat ja jokin marjahyytelö, sekä mahdollisesti ruskea- tai sienikastike.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Uusimmat kommentit