Su, 03/20/2022 - 17:15
Valurauta
1 t 10 min
Ei äänestetty
Annoskoko:
6
Reseptiainekset:
1,5 kg tuoretta tai 500 g pakastepinaattia
2 rkl kermaa
12 suurta kinkun viipaletta
Suolaa
Pippuria
1 porkkana
1 sipuli
100 g siankylkeä
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl lihalientä
1 dl kuivaa valkoviiniä
Timjamia
Puolikas laakerinlehti
Persiljanipun varret
1 dl kuivaa madeiraa
Reseptilähde:
Keittotieto Osa 2, WSOY 1976
Reseptiluokittelu:
Täytetyt kinkkurullat sopivat hyvin voileipäpöytään tai alkupalaksi.
Valmistus
- Kastike: Kuori ja huuhdo porkkana ja leikkaa pieniksi kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli sekä leikkaa siankylki hienoiksi kuutioksi
- Kuumenna voi pienessä korkeareunaisessa pannussa ja ruskista kasvissilppu vaalean ruskeaksi
- Lisää pannuun vehnäjauhot ja ruskista ne kunnolla koko ajan hämmentäen. Lisää lihaliemi, valkoviini, suola ja mustapippuri
- Huuhdo tuoreet mausteyrtit, lisää kastikkeeseen timjami, puolikas laakerinlehti ja persiljan varret ja keitä 25 minuuttia
- Kastikkeen kiehuessa puhdista, huuhdo ja valuta tuoreet pinaatinlehdet
- Keitä 2 ltr suolalla maustettua vettä ja kiehuta pinaatinlehtiä 15 minuuttia
- Kuumenna uuni 200 asteeseen
- Levitä kinkunviipaleet työtasolle ja voitele uunivuoka
- Jaa pinaatit kinkunviipaleiden päälle, kiedo viipaleet rulliksi ja nosta nämä uuninkestävään vuokaan vieri viereen
- Siivilöi kastike tiheän siivilän läpi ja laita takaisin kiehumaan miedolle lämmölle 5 minuutiksi, lisää madeira ja sekoita. Valele kastike kinkkurullien päälle ja laita vielä 10 minuutiksi uuniin. Tarjoa kuumana suoraan vuoasta.
Resepti on helposti muunneltavissa oman maun mukaan. Pinaatin sijaan suosittu täyte on myös italiansalaatti, tai smetanapohjaiset täytteet.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Uusimmat kommentit