Hyppää pääsisältöön
Etusivu foodlibr
  • Suosituin sisältö
  • Info
    • Foodlibr.fi
    • ‎Ohjeet
    • Tietosuojaseloste
    • Yhteydenotto
  • Kirjaudu
  • Rekisteröidy

Pinaattikinkkurullat

Ensisijaiset välilehdet

  • Näkymä(aktiivinen välilehti)
  • Linkitykset
Käyttäjän Valurauta kuva
Su, 03/20/2022 - 17:15 Valurauta
1 t 10 min
0
Ei äänestetty
Annoskoko: 
6
Reseptiainekset: 
1,5 kg tuoretta tai 500 g pakastepinaattia
2 rkl kermaa
12 suurta kinkun viipaletta
Suolaa
Pippuria
1 porkkana
1 sipuli
100 g siankylkeä
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl lihalientä
1 dl kuivaa valkoviiniä
Timjamia
Puolikas laakerinlehti
Persiljanipun varret
1 dl kuivaa madeiraa
Reseptilähde: 
Keittotieto Osa 2, WSOY 1976
Reseptiluokittelu: 
Porsaanlihareseptit

Täytetyt kinkkurullat sopivat hyvin voileipäpöytään tai alkupalaksi.

Valmistus

  1. Kastike: Kuori ja huuhdo porkkana ja leikkaa pieniksi kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli sekä leikkaa siankylki hienoiksi kuutioksi
  2. Kuumenna voi pienessä korkeareunaisessa pannussa ja ruskista kasvissilppu vaalean ruskeaksi
  3. Lisää pannuun vehnäjauhot ja ruskista ne kunnolla koko ajan hämmentäen. Lisää lihaliemi, valkoviini, suola ja mustapippuri
  4. Huuhdo tuoreet mausteyrtit, lisää kastikkeeseen timjami, puolikas laakerinlehti ja persiljan varret ja keitä 25 minuuttia
  5. Kastikkeen kiehuessa puhdista, huuhdo ja valuta tuoreet pinaatinlehdet
  6. Keitä 2 ltr suolalla maustettua vettä ja kiehuta pinaatinlehtiä 15 minuuttia
  7. Kuumenna uuni 200 asteeseen
  8. Levitä kinkunviipaleet työtasolle ja voitele uunivuoka
  9. Jaa pinaatit kinkunviipaleiden päälle, kiedo viipaleet rulliksi ja nosta nämä uuninkestävään vuokaan vieri viereen
  10. Siivilöi kastike tiheän siivilän läpi ja laita takaisin kiehumaan miedolle lämmölle 5 minuutiksi, lisää madeira ja sekoita. Valele kastike kinkkurullien päälle ja laita vielä 10 minuutiksi uuniin. Tarjoa kuumana suoraan vuoasta.

Resepti on helposti muunneltavissa oman maun mukaan. Pinaatin sijaan suosittu täyte on myös italiansalaatti, tai smetanapohjaiset täytteet.

  • twitter
  • facebook
  • print
  • pinterest
  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Artikkelit

Drinkkilasien tyypit
Naudan ja muiden ruhojen osat
Lihan mureuttaminen
Erilaiset sokerit makeutusaineena
10 tärkeää keittiövälinettä ruoan valmistukseen

Uusimmat kommentit

  • Oma arvio 8 kuukautta 2 viikkoa sitten
  • Vahva suositus 9 kuukautta 3 viikkoa sitten
  • Kyllä on nannaa 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Hyvää on 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Lapin leipä 3 vuotta 11 kuukautta sitten
  • Hyvä pizza 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Vahva 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Peruskastike tulistamiselle 4 vuotta 6 kuukautta sitten

© foodlibr.fi