Hyppää pääsisältöön
Etusivu foodlibr
  • Suosituin sisältö
  • Info
    • Foodlibr.fi
    • ‎Ohjeet
    • Tietosuojaseloste
    • Yhteydenotto
  • Kirjaudu
  • Rekisteröidy

Peuraburger

Ensisijaiset välilehdet

  • Näkymä(aktiivinen välilehti)
  • Linkitykset
Käyttäjän Valurauta kuva
To, 07/18/2024 - 18:16 Valurauta
20 min
0
Ei äänestetty
Annoskoko: 
2
Reseptiainekset: 
300-400 gr jauhettua peuranlihaa
100 gr pekonia
4 kpl cheddar-sulatejuustopaloja
2 kpl burger-sämpylöitä
Salaatinlehtiä
Pieni punasipuli
Pieni tomaatti
Merisuolaa
Majoneesia
(Savupaprikajauhetta)
(Cayennepippuria)
Reseptiluokittelu: 
Hampurilaisreseptit
Riistareseptit

Resepti sopii muillekin hirvieläimille, joiden liha on luonnollisesti vähempirasvaista kuin esimerkiksi nauta. Reseptiä voi luonnollisesti muokata oman maun mukaan. Lue se läpi ennen valmistusta.

Valmistusohje

  1. Ota jauhettu peuranliha ja taputtele siitä 2 noin vajaan kämmenen kokoista pihviä. Huomioi että liha kutistuu paistettaessa. Sopivan lihamäärän per pihvi voi itse valita, mutta huomioi että lisäksi tulee 50 gr pekonia. Jos lihat ovat vielä kylmiä, anna niiden olla jonkin aikaa huoneenlämmössä (15-30 min) ja valmistele muut ainekset.
  2. Viipaloi tomaatista 2-3 ohutta siivua per hampurilainen, samoin punasipulista. Jos tomaatti on suurempi, kaksikin siivua riittää mutta tässäkin oma maku ratkaisee. Muista, että myös muita aineksia tulee joten "less is more" pätee tässäkin. Ota kaikki muut ainekset myös valmiiksi, jotta hampurilaisen kasaus onnistuu nopeasti kun pihvit ovat riittävän kypsät.
  3. Kuumenna pannu ja laita nokare voita pannulle. Lisää ensin pekonit ja ruskista ne oman maun mukaan. Ne kannattaa siirtää pannun sivuun, tai muualle, jossa ne pysyvät lämpiminä. Laita sen jälkeen pihvit pannulle. Pekonirasvan pitäisi riittää paistorasvaksi, mutta voit lisätä nokareen voita tarvittaessa. Pihvien paistoaika riippuu paljonko lihaa on per pihvi ja miten kypsäksi ne halutaan paistaa, mutta noin 3-4 minuuttia per puoli pitäisi riittää medium-kypsyyteen. 
  4. Kun pihvit on käännetty, lisää päälle puolikarkeaa merisuolaa, merisuolahiutaleita (esim. Maldon) tai jauha käsimyllyllä. Lisää myös halutessasi cayennepippuri ja/tai savupaprikajauhe. Lisää sitten pihvien päälle 2 juustoviipaletta per pihvi ja anna sulaa hetki
  5. Ruskista tai paahda hampurilaispuolikkaiden sisäpinnat. Monesti tämä tehdään pannulla painamalla puolikkaita kevyesti kuuman pannun pintaa vasten, kun lihat on paistettu. Puolikkaita voi ruskettaa myös ilmakypsentimessä (air fryer) ennen pihvien valmistumista, jos tällainen löytyy.
  6. Voitele valmiiden sämpylöiden kannet reilusti majoneesilla. Lisää salaatti (lehdet nurin päin, koska burger käännetään oikein päin lopuksi), sitten tomaatti- ja sipuliviipaleet. Sitten pekonit, pihvi ja viimeiseksi sämpylän pohja. Käännä burger lautaselle tai vielä paremmin, valmiiseen hampurilaistaskuun.
  • twitter
  • facebook
  • print
  • pinterest
  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Artikkelit

Drinkkilasien tyypit
Naudan ja muiden ruhojen osat
Lihan mureuttaminen
Erilaiset sokerit makeutusaineena
10 tärkeää keittiövälinettä ruoan valmistukseen

Uusimmat kommentit

  • Oma arvio 8 kuukautta 1 viikko sitten
  • Vahva suositus 9 kuukautta 3 viikkoa sitten
  • Kyllä on nannaa 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Hyvää on 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Lapin leipä 3 vuotta 11 kuukautta sitten
  • Hyvä pizza 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Vahva 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Peruskastike tulistamiselle 4 vuotta 6 kuukautta sitten

© foodlibr.fi