Hyppää pääsisältöön
Etusivu foodlibr
  • Suosituin sisältö
  • Info
    • Foodlibr.fi
    • ‎Ohjeet
    • Tietosuojaseloste
    • Yhteydenotto
  • Kirjaudu
  • Rekisteröidy

Parmesaaniporkkanat

Ensisijaiset välilehdet

  • Näkymä(aktiivinen välilehti)
  • Linkitykset
Käyttäjän Valurauta kuva
Ti, 05/10/2022 - 19:10 Valurauta
30 min
0
Ei äänestetty
Annoskoko: 
2
Reseptiainekset: 
2 isoa porkkanaa
Kananmuna
Raastettua parmesaania
2 tl vettä
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Reseptilähde: 
kitchensanctuary.com
Ruokakulttuuri: 
Amerikkalainen
Reseptiluokittelu: 
Kasvisreseptit
Juuresreseptit
Porkkanareseptit

Parmesaaniporkkanat ovat värikkäitä, herkullisia ranskalaisten perunoiden tyylistä syötävää. Kotona niitä voi valmistaa uunissa, tai kokeilla myös air fryer -kypsennystä. Kypsät porkkanat ovat hieman kiinteämpiä ja makeampia kuin perunaranskalaiset.

Porkkanaranskalaiset ovat ehkä hieman terveellisempiä kuin perinteiset ranskalaiset, mutta ne sopivat erittäin hyvin esimerkiksi sellaisenaan paksun majoneesidipin kanssa nautittavaksi, tai muiden ruokien lisänä kuten tavallisetkin ranskalaiset.

Valmistus

Leikkaa porkkanat pitkiksi ja ohuiksi siivuiksi, jotka ovat mieluiten suunnilleen samankokoisia, kuten ranskanperunatkin.

Sekoita kananmuna ja vesi, tätä seosta tarvitaan jotta parmesaani ja mausteet tarttuvat pintaan paremmin. Kasta porkkanasuikaleet seokseen ja pyöritä parmesaaniraasteessa.

Levitä porkkanat uuninpellille (tai airfryer -koriin) ja sirota päälle suolaa ja pippuria. Paista uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Tarjoile esimerkiksi juustohampurilaisen, paistetun kanan, brisket-leivän kera tai sellaisenaan dipin kanssa. Porkkanaranskalaisille sopii hyvin chilimajoneesidippi, johon voi silputa päälle hieman tuoretta persiljaa.

Vinkkejä:

Porkkanat tulee pestä, mutta niitä ei tarvitse kuoria.

Älä kuumenna porkkanoita uudestaan, sillä niiden rapeus häviää.

Porkkanat voi valmistella vaikkapa päivää etukäteen, jolloin ne on helppo valmistaa nopeasti ennen syömistä.

Kananmunan sijaan porkkanat voi voidella rasvalla tai öljyllä, mutta parmesaania on ehkä ripoteltava lisää ennen tarjoilua.

 

 

  • twitter
  • facebook
  • print
  • pinterest
  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Artikkelit

Drinkkilasien tyypit
Naudan ja muiden ruhojen osat
Lihan mureuttaminen
Erilaiset sokerit makeutusaineena
10 tärkeää keittiövälinettä ruoan valmistukseen

Uusimmat kommentit

  • Oma arvio 8 kuukautta 1 viikko sitten
  • Vahva suositus 9 kuukautta 3 viikkoa sitten
  • Kyllä on nannaa 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Hyvää on 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Lapin leipä 3 vuotta 11 kuukautta sitten
  • Hyvä pizza 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Vahva 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Peruskastike tulistamiselle 4 vuotta 6 kuukautta sitten

© foodlibr.fi