Hyppää pääsisältöön
Etusivu foodlibr
  • Suosituin sisältö
  • Info
    • Foodlibr.fi
    • ‎Ohjeet
    • Tietosuojaseloste
    • Yhteydenotto
  • Kirjaudu
  • Rekisteröidy

Paras Beef Jerky

Ensisijaiset välilehdet

  • Näkymä(aktiivinen välilehti)
  • Linkitykset
Käyttäjän Jefe kuva
Pe, 03/19/2021 - 21:22 Jefe
0
Ei äänestetty
Annoskoko: 
-
Reseptiainekset: 
1 kg vähärasvaista naudanlihaa (naudan kuve, pyöröpaisti, yms.)
1 dl soijakastiketta
2 rl worcestershire-kastiketta
2 tl jauhettua mustapippuria
1 tl savukastiketta
1 tl sipulijauhetta
1 tl aromisuolaa (suolaa)
0,5 tl valkosipulijauhetta
Reseptilähde: 
gimmesomeoven.com
Ruokakulttuuri: 
Amerikkalainen
Reseptiluokittelu: 
Lihareseptit
Naudanlihareseptit
Kuivalihareseptit

Valmistusohje:

Lihan voi laittaa pakastimeen 15-30 minuutiksi ennen viipalointia, jotta viipalointi helpottuu. Tämä ei ole välttämätöntä.

Viipaloi liha ohuesti noin 4-8 mm suikaleiksi lihassyiden suuntaisesti, mikä johtaa pureskeltavampaan lopputulokseen (suositus). Vaihtoehtoisesti leikkaa poikkisyin, mikä johtaa pehmeämpään lopputulokseen.

Laita lihasuikaleet minigrip-pussiin marinadin kanssa. Laita jääkaappiin ja marinoi maun mukaan 12-24 tuntia, mutta suosituksena on lähempänä vuorokautta. Kääntele pussia tarvittaessa, jotta marinadi sekoittuu tasaisesti.

Valmistus erillisessä kuivattimessa: Laita keskilämmölle 8 tunniksi, mutta tämä riippuu kuivattimesta. Varmista tämä kuivattimen ohjeista.

Valmistus kiertoilmauunissa: Laita lihasuikaleet ritilän päälle siten, että suikaleiden väliin jää tilaa noin 1 cm. Laita ritilän alle pelti, siten että ritilän ja pellin välissä on tilaa ainakin 5 cm. Ritilän tulisi olla uunin keskivaiheilla, tai hieman yläpuolella.

  • Uunin lämpötilan tulee olla kiertoilmalla 70-75 asteessa
  • Valmista lihoja 3-4 tuntia, halutun kuivuuden ja lihasuikaleiden paksuuden mukaan

Muokkaukset

Reseptiä voi muokata maun mukaan, esimerkiksi lisäämällä marinadiin balsamico- tai chilikastiketta. Suosituksena on kuitenkin kokeilla ensin perusreseptiä valmistustuntuman saamiseksi.

Perusresepti on suolaisuudeltaan maltillinen. Suolaisuutta voi lisätä suuremmalla soijamäärällä tai lisäämällä suolaa 2 tl. Varo kuitenkin liikaa suolaisuutta, joka tulee helposti. Makeampi jerky saadaan lisäämällä marinadiin 0,5 dl siirappia.

Resepti sopii periaatteessa mille tahansa lihalle, kunhan se on kohtuullisen vähärasvaista. Jos liha on rasvaista, niin rasvaa kannattaa poistaa mahdollisimman paljon.

Muuta

Jerkyä voi säilöä jääkaapissa maksimissaan kuukauden verran. Kuivalihaa voi periaatteessa säilyttää ilman jääkaappia, mutta sen pitää olla todella kuivaa ja tiiviisti säilöttyä. Tämän reseptin ohjeen mukainen jerky on tarkoitettu nautittavaksi lähiaikoina valmistuksesta. 

 

  • twitter
  • facebook
  • print
  • pinterest
  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Artikkelit

Drinkkilasien tyypit
Naudan ja muiden ruhojen osat
Lihan mureuttaminen
Erilaiset sokerit makeutusaineena
10 tärkeää keittiövälinettä ruoan valmistukseen

Uusimmat kommentit

  • Oma arvio 8 kuukautta 1 viikko sitten
  • Vahva suositus 9 kuukautta 3 viikkoa sitten
  • Kyllä on nannaa 3 vuotta 5 päivää sitten
  • Hyvää on 3 vuotta 5 päivää sitten
  • Lapin leipä 3 vuotta 11 kuukautta sitten
  • Hyvä pizza 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Vahva 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Peruskastike tulistamiselle 4 vuotta 6 kuukautta sitten

© foodlibr.fi