Reseptiin tarvitaan leveä rieskapohja, kuten neliönmuotoinen neljän tuulen leipä. Pohja voi olla myös itsetehty ohut gluteeniton pohja. Resepti valmistetaan samaan tapaan kuin esimerkiksi wrap tai rullaleivät.
Valmistus
Voitele pohja voilla (tai levitteellä). Lado kinkkusiivut laidoille tasaisesti niin, että keskelle jää n. 1/4 tyhjää. Lado sen jälkeen juusto keskelle leipää tyhjäksi jääneeseen tilaan.
Juustoa voi laittaa oman maun mukaan, mutta vierekkäin laitetut leikkurisiivut tai valmiit viipaleet yleensä riittävät.
Laita juustoviipaleiden päälle maustekurkkuviipaleita. Yleensä 1 kokonainen maustekurkku riittää neljään pitkittäisviipaleiseen leikattuna, tai valmiita viipaleita 4 kpl. Maustekurkun sijaan voi käyttää myös tomaattiviipaleita. Lado viipaleet limittäin.
Kääri leipä rullaksi ja laita mikroon n. 2 min tai uuniin niin kauan kuin juusto sulaa. Anna tarvittaessa lämmön hieman tasaantua.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Neljäntuulenleipä on maukas välipala. Kuinka lie näin nimetty, mutta söin tällaisen kerran Kajaanin eteläpuolella Nuottijärvellä. Leipä on yksinkertainen, mutta maukas välipala tai kevyt ateria.