Tämä on resepti tuhdille perus makaronilaatikolle. Jos lihaa halutaan vähemmän, voi käyttää normaalia 400 gramman jauhelihapakkausta ja mahdollisesti lisätä vaikkapa kasviksia.
Valmistusohje
1. Keitä makaronit tai pasta kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Lisää halutessa suolaa 1-2 tl.
2. Pilko ja kuullota sipuli ennen jauhelihaa. Voit aloittaa tämän kun laitat pastan kiehumaan. Vaihtoehtoisesti, voit jättää tämän vaiheen yli jos käytät sipulijauhetta. Sipulijauhe antaa myös oivan maun, jos tuoretta sipulia ei ole saatavissa. Käytä 2-3 ruokalusikkaa.
2. Kypsennä jauheliha sillä aikaa, kun pasta kypsyy. Ruskista oman maun mukaan. Lisää halutessa muutama ripaus mustapippuria. Lisää suolaa 1rkl tai maun mukaan, jos laatikko tehdään munamaidon kanssa. Lihaliemikuutio on runsassuolainen.
3. Sekoita jauheliha ja pasta uunivuokaan.
4. Valmista munamaito, tai vaihtoehtoisesti muna-lihaliemi. Sekoita munat ja maito tasaiseksi nesteeksi. Vaihtoehtoisesti, sekoita 2 lihaliemikuutiota lämpimään veteen ja lisää sen jälkeen kanamunat. Sekoita tasaiseksi nesteeksi.
5. Kaada munaliemi tasaisesti jauhelihan ja pastan sekaan. Ripottele päälle valinnan mukaan esim. emmental-juustoraastetta tai korppujauhoja.
6. Laita uuniin 175 asteeseen n. 45 minuutiksi.
Ota laatikko uunista ja anna vetäytyä hieman ennen tarjoilua.
Makaronien sijaan laatikkoon sopii myös muukin pasta, esimerkiksi kaura-vehnäpasta, tai jokin täysjyväpasta. Reseptiä voi muokata kätevästi esimerkiksi lisäämällä vihanneksia tai chiliä. Voimakas chilikastike sopii hyvin lisättäväksi myös ennen syöntiä ketsupin kanssa.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Uusimmat kommentit