Hyppää pääsisältöön
Etusivu foodlibr
  • Suosituin sisältö
  • Info
    • Foodlibr.fi
    • ‎Ohjeet
    • Tietosuojaseloste
    • Yhteydenotto
  • Kirjaudu
  • Rekisteröidy

Makaronilaatikko

Ensisijaiset välilehdet

  • Näkymä(aktiivinen välilehti)
  • Linkitykset
Käyttäjän Valurauta kuva
Pe, 11/20/2020 - 18:04 Valurauta
0
Ei äänestetty
Annoskoko: 
3-5 hlö
Reseptiainekset: 
400 gr makaronia tai muuta pastaa
700 gr jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl mustapippuria
3 kananmunaa
2 lihaliemikuutiota ja 5dl vettä, TAI 5 dl maitoa
1 rkl suolaa, jos käytetään maitoa lihaliemen sijaan
Emmental-juustoraaste tai korppujauhoja
Reseptiluokittelu: 
Laatikkoreseptit
Makaronilaatikkoreseptit

Tämä on resepti tuhdille perus makaronilaatikolle. Jos lihaa halutaan vähemmän, voi käyttää normaalia 400 gramman jauhelihapakkausta ja mahdollisesti lisätä vaikkapa kasviksia.

Valmistusohje

1. Keitä makaronit tai pasta kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Lisää halutessa suolaa 1-2 tl.

2. Pilko ja kuullota sipuli ennen jauhelihaa. Voit aloittaa tämän kun laitat pastan kiehumaan. Vaihtoehtoisesti, voit jättää tämän vaiheen yli jos käytät sipulijauhetta. Sipulijauhe antaa myös oivan maun, jos tuoretta sipulia ei ole saatavissa. Käytä 2-3 ruokalusikkaa.

2. Kypsennä jauheliha sillä aikaa, kun pasta kypsyy. Ruskista oman maun mukaan. Lisää halutessa muutama ripaus mustapippuria. Lisää suolaa 1rkl tai maun mukaan, jos laatikko tehdään munamaidon kanssa. Lihaliemikuutio on runsassuolainen.

3. Sekoita jauheliha ja pasta uunivuokaan.

4. Valmista munamaito, tai vaihtoehtoisesti muna-lihaliemi. Sekoita munat ja maito tasaiseksi nesteeksi. Vaihtoehtoisesti, sekoita 2 lihaliemikuutiota lämpimään veteen ja lisää sen jälkeen kanamunat. Sekoita tasaiseksi nesteeksi.

5. Kaada munaliemi tasaisesti jauhelihan ja pastan sekaan. Ripottele päälle valinnan mukaan esim. emmental-juustoraastetta tai korppujauhoja.

6. Laita uuniin 175 asteeseen n. 45 minuutiksi.

Ota laatikko uunista ja anna vetäytyä hieman ennen tarjoilua.

Makaronien sijaan laatikkoon sopii myös muukin pasta, esimerkiksi kaura-vehnäpasta, tai jokin täysjyväpasta. Reseptiä voi muokata kätevästi esimerkiksi lisäämällä vihanneksia tai chiliä. Voimakas chilikastike sopii hyvin lisättäväksi myös ennen syöntiä ketsupin kanssa.

  • twitter
  • facebook
  • print
  • pinterest
  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Artikkelit

Drinkkilasien tyypit
Naudan ja muiden ruhojen osat
Lihan mureuttaminen
Erilaiset sokerit makeutusaineena
10 tärkeää keittiövälinettä ruoan valmistukseen

Uusimmat kommentit

  • Oma arvio 9 kuukautta 2 viikkoa sitten
  • Vahva suositus 10 kuukautta 3 viikkoa sitten
  • Kyllä on nannaa 3 vuotta Yksi kuukausi sitten
  • Hyvää on 3 vuotta Yksi kuukausi sitten
  • Lapin leipä 4 vuotta 2 viikkoa sitten
  • Hyvä pizza 4 vuotta 7 kuukautta sitten
  • Vahva 4 vuotta 8 kuukautta sitten
  • Peruskastike tulistamiselle 4 vuotta 8 kuukautta sitten

© foodlibr.fi