Hyppää pääsisältöön
Etusivu foodlibr
  • Suosituin sisältö
  • Info
    • Foodlibr.fi
    • ‎Ohjeet
    • Tietosuojaseloste
    • Yhteydenotto
  • Kirjaudu
  • Rekisteröidy

Kermainen sinihomejuusto-hirvipata

Ensisijaiset välilehdet

  • Näkymä(aktiivinen välilehti)
  • Linkitykset
Käyttäjän Valurauta kuva
La, 09/07/2024 - 18:43 Valurauta
1 t
0
Ei äänestetty
Annoskoko: 
2-3
Reseptiainekset: 
800 g hirvenlihaa
1 sipuli
1 palsternakka
1 pieni juuriselleri
1 porkkana
2 rkl vasikanfondia
1 laakerinlehti
10 mustapippuria, tai vastaava määrä murskaa
50 g sinihomejuustoa
2 dl kermaa
1 rkl tuoretta revittyä inkivääriä
4 rkl vehnäjauhoja
Suolaa tuntuman mukaan
Reseptilähde: 
Metsästäjälehti 5/2009
Ruokakulttuuri: 
Suomalainen
Reseptiluokittelu: 
Riistareseptit
Hirvireseptit

Resepti on alun perin sovellettu Michael Björklundin reseptistä Metsästäjä-lehden lukijoille, julkaistu 5/2009.

Valmistusohje

Paloittele liha parin sentin paloiksi. Kuori ja paloittele juurekset samanlaisiksi paloiksi. Murskaa pippurit (tai käytä pippurijauhetta).

Ruskista liha tilavassa kasarissa, ja lisää vettä, niin että lihat peittyvät. Lisää juurekset ja mausteet. Keitä ja kuori kauhalla kuoha pois pinnalta, antaen padan kiehua hiljalleen raollaan olevan kannen alla riittävän pitkään, kunnes liha on riittävän mureaa.

Siivilöi neste padasta toiseen kattilaan. Huolehdi, että nestettä on ainakin 8 dl, muuten joudut lisäämään lihalientä. Keitä ja lisää sinihomejuusto ja kerma. Anna kiehua hiljalleen ja lisää vesitilkkaan sekoitettu vehnäjauho. Hauduta ainakin 10 min.

Kaada pata-ainekset kastikkeeseen ja mausta tuoreella inkiväärillä, suolalla ja valkopippurilla. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden ja tuoreen salaatin kera.

Reseptiohjeen lisääjän kommentit:

Ohje on hieman epäselvä. Lisää kiehumisveteen haluttaessa lihaliemikuutio ja varmista, että nestettä on riittävästi kastikkeeseen, eli kun siivilöidään neste kattilaan. Jos lisätään suolaa lihojen kiehumisvaiheessa, katso ettei sitä tule liikaa jos lisätään vielä lihaliemikuutio. Alkuperäinen resepti ei vaadi lihaliemikuutiota, mutta se lisää makua.

 

  • twitter
  • facebook
  • print
  • pinterest
  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Artikkelit

Drinkkilasien tyypit
Naudan ja muiden ruhojen osat
Lihan mureuttaminen
Erilaiset sokerit makeutusaineena
10 tärkeää keittiövälinettä ruoan valmistukseen

Uusimmat kommentit

  • Oma arvio 8 kuukautta 1 viikko sitten
  • Vahva suositus 9 kuukautta 3 viikkoa sitten
  • Kyllä on nannaa 3 vuotta 5 päivää sitten
  • Hyvää on 3 vuotta 5 päivää sitten
  • Lapin leipä 3 vuotta 11 kuukautta sitten
  • Hyvä pizza 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Vahva 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Peruskastike tulistamiselle 4 vuotta 6 kuukautta sitten

© foodlibr.fi