Resepti on alun perin sovellettu Michael Björklundin reseptistä Metsästäjä-lehden lukijoille, julkaistu 5/2009.
Valmistusohje
Paloittele liha parin sentin paloiksi. Kuori ja paloittele juurekset samanlaisiksi paloiksi. Murskaa pippurit (tai käytä pippurijauhetta).
Ruskista liha tilavassa kasarissa, ja lisää vettä, niin että lihat peittyvät. Lisää juurekset ja mausteet. Keitä ja kuori kauhalla kuoha pois pinnalta, antaen padan kiehua hiljalleen raollaan olevan kannen alla riittävän pitkään, kunnes liha on riittävän mureaa.
Siivilöi neste padasta toiseen kattilaan. Huolehdi, että nestettä on ainakin 8 dl, muuten joudut lisäämään lihalientä. Keitä ja lisää sinihomejuusto ja kerma. Anna kiehua hiljalleen ja lisää vesitilkkaan sekoitettu vehnäjauho. Hauduta ainakin 10 min.
Kaada pata-ainekset kastikkeeseen ja mausta tuoreella inkiväärillä, suolalla ja valkopippurilla. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden ja tuoreen salaatin kera.
Reseptiohjeen lisääjän kommentit:
Ohje on hieman epäselvä. Lisää kiehumisveteen haluttaessa lihaliemikuutio ja varmista, että nestettä on riittävästi kastikkeeseen, eli kun siivilöidään neste kattilaan. Jos lisätään suolaa lihojen kiehumisvaiheessa, katso ettei sitä tule liikaa jos lisätään vielä lihaliemikuutio. Alkuperäinen resepti ei vaadi lihaliemikuutiota, mutta se lisää makua.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Uusimmat kommentit