La, 12/19/2020 - 15:35
Valurauta
Ei äänestetty
Annoskoko:
2 hlö
Reseptiainekset:
400-500 gr lohi- tai kirjolohifileetä
400-500 gr peruna-vihannessekoitusta
30-50 gr voita
2 dl kermaa
1 rkl sitruunapippuria
1 tl suolaa
1 kalaliemikuutio
Reseptilähde:
Itsetehty
Reseptiluokittelu:
Yksinkertainen, nopea, tuhti ja maukas kalakeittoresepti. Keittoa voi muuntaa oman maun mukaan.
Valmistusohje
Kuumenna 5-7 dl vettä kiehuvaksi ja lisää vihannessekoitus. Jos keitossa käytetään raakaa perunaa, niin ne on kiehutettava ensin kypsäksi.
Ennen kalan lisäämistä perunoiden ja vihannesten on oltava kypsiä tai lähes kypsiä. Lisää tämän jälkeen viipaloitu kala.
Anna kiehua, kunnes kala on kypsää. Kaada sen jälkeen lientä pois siten, että ainekset peittyvät vielä niukasti veteen. Tai sen mukaan, miten paljon nestettä keittoon halutaan kerman lisäämisen jälkeen.
Lisää liemikuutio, kerma, sitruunapippuri, voi ja suola.
Anna kiehua hetki ja siirrä keitto jäähtymään n. 10 min ajaksi ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi leivän kera.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Uusimmat kommentit