Hyppää pääsisältöön
Etusivu foodlibr
  • Suosituin sisältö
  • Info
    • Foodlibr.fi
    • ‎Ohjeet
    • Tietosuojaseloste
    • Yhteydenotto
  • Kirjaudu
  • Rekisteröidy

Kermainen lohikeitto

Ensisijaiset välilehdet

  • Näkymä(aktiivinen välilehti)
  • Linkitykset
Käyttäjän Valurauta kuva
La, 12/19/2020 - 15:35 Valurauta
0
Ei äänestetty
Annoskoko: 
2 hlö
Reseptiainekset: 
400-500 gr lohi- tai kirjolohifileetä
400-500 gr peruna-vihannessekoitusta
30-50 gr voita
2 dl kermaa
1 rkl sitruunapippuria
1 tl suolaa
1 kalaliemikuutio
Reseptilähde: 
Itsetehty
Reseptiluokittelu: 
Keittoreseptit
Kalakeittoreseptit

Yksinkertainen, nopea, tuhti ja maukas kalakeittoresepti. Keittoa voi muuntaa oman maun mukaan.

Valmistusohje

Kuumenna 5-7 dl vettä kiehuvaksi ja lisää vihannessekoitus. Jos keitossa käytetään raakaa perunaa, niin ne on kiehutettava ensin kypsäksi.

Ennen kalan lisäämistä perunoiden ja vihannesten on oltava kypsiä tai lähes kypsiä. Lisää tämän jälkeen viipaloitu kala.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsää. Kaada sen jälkeen lientä pois siten, että ainekset peittyvät vielä niukasti veteen. Tai sen mukaan, miten paljon nestettä keittoon halutaan kerman lisäämisen jälkeen.

Lisää liemikuutio, kerma, sitruunapippuri, voi ja suola.

Anna kiehua hetki ja siirrä keitto jäähtymään n. 10 min ajaksi ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi leivän kera.

  • twitter
  • facebook
  • print
  • pinterest
  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Artikkelit

Drinkkilasien tyypit
Naudan ja muiden ruhojen osat
Lihan mureuttaminen
Erilaiset sokerit makeutusaineena
10 tärkeää keittiövälinettä ruoan valmistukseen

Uusimmat kommentit

  • Oma arvio 8 kuukautta 4 viikkoa sitten
  • Vahva suositus 10 kuukautta 1 viikko sitten
  • Kyllä on nannaa 3 vuotta 3 viikkoa sitten
  • Hyvää on 3 vuotta 3 viikkoa sitten
  • Lapin leipä 4 vuotta 15 tuntia sitten
  • Hyvä pizza 4 vuotta 7 kuukautta sitten
  • Vahva 4 vuotta 7 kuukautta sitten
  • Peruskastike tulistamiselle 4 vuotta 7 kuukautta sitten

© foodlibr.fi