Haudutuspadassa hitaasti haudutettu peura on erittäin maukasta, mureaa ja mehukasta. Tämä resepti sopii erityisesti haudutuspadassa matalalla lämmöllä kypsennettävälle peuralle, mutta myös muille suurten hirvieläinten paisteille. Paistista ei tarvitse poistaa luita.
Haudutuspata on helpoin tapa tehdä peuran sitkeämmistäkin osista taatusti mehukasta, eikä se kuivu kun kypsennys tehdään matalalla lämmöllä.
Valmistus
Kuivaa paisti talouspaperilla. Ripottele 1/2 teelusikallista suolaa lihan päälle.
Kuumenna öljy/rasva isossa pannussa keskilämmöllä ja paista paisti joka puolelta ruskeaksi. Jos lihaa kokeilee kääntää ja se tarttuu pannuun, se ei ole valmis käännettäväksi. Kun paisti on riittävästi ruskistunut, se irtoaa pannulta.
Kun paisti on kypsynyt kauttaaltaan, siirrä se haudutuspataan. Kaada pataan myös lihaliemi.
Lisää sitten tomaattisose, balsamiviinietikka, worcester-kastike, timjami, persilja, pippuri, puolet valkosipulista ja 1/2 tl suolaa. Hiero sitä lihaan tasaisesti.
Lisää sitten sipulit, porkkanat ja perunat päälle. Ripottele päälle loput suola ja valkosipuli.
Aseta haudutuspata matalalle lämmölle ja kypsennä 8-9 tuntia, tai kunnes liha on niin mureaa että se lähes hajoaa.
Kun liha tarjoillaan, poista se padasta ja nyhdä pienemmiksi kappaleiksi.
Kaada vihannekset, lihat sekä lientä sopivalle tarjoiluvadille.
Jos haluat tehdä kastiketta osasta lientä, sekoita ensin tärkkelystä muutamaan tippaan siivilöityä lientä sen verran että se sekoittuu. Lisää sitten seos ja vielä lientä pieneen kattilaan ja anna hautua keskilämmöllä 10 minuuttia.
Vinkkejä:
Voit korvata osan lihaliemestä tai kokonaan esimerkiksi oluella tai viinillä erilaisen makuprofiilin saamiseksi. Reseptiä voi muunnella maun mukaan.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Uusimmat kommentit