Hyppää pääsisältöön
Etusivu foodlibr
  • Suosituin sisältö
  • Info
    • Foodlibr.fi
    • ‎Ohjeet
    • Tietosuojaseloste
    • Yhteydenotto
  • Kirjaudu
  • Rekisteröidy

Hitaasti haudutettua peurapaistia

Ensisijaiset välilehdet

  • Näkymä(aktiivinen välilehti)
  • Linkitykset
Käyttäjän Valurauta kuva
Ti, 05/10/2022 - 21:33 Valurauta
8-9 t
0
Ei äänestetty
Annoskoko: 
6-8
Reseptiainekset: 
n. 1,5 kg peurapaistia (niska tai olka parasta)
1,5 tl suolaa
1 rkl rasvaa (ankanrasva, kirkastettua voita, avokado-öljyä)
3,5 dl lihalientä
2 rkl tomaattisosetta
1 rkl balsamiviinietikkaa
1,5 tl worcester-kastiketta
1 tl timjamia (maustetta)
1 tl persiljaa (maustetta)
1 tl pippuria
5 murskattua valkosipulinkynttä
1 iso sipuli viipaloituna
0,5 kg pieniä perunoita
4 porkkanaa pilkottuna
2 rkl tärkkelystä (maissi, arrow, tapioka tms.)
Reseptilähde: 
missallieskitchen.com
Reseptiluokittelu: 
Paistireseptit
Riistareseptit
Peurareseptit

Haudutuspadassa hitaasti haudutettu peura on erittäin maukasta, mureaa ja mehukasta. Tämä resepti sopii erityisesti haudutuspadassa matalalla lämmöllä kypsennettävälle peuralle, mutta myös muille suurten hirvieläinten paisteille. Paistista ei tarvitse poistaa luita.

Haudutuspata on helpoin tapa tehdä peuran sitkeämmistäkin osista taatusti mehukasta, eikä se kuivu kun kypsennys tehdään matalalla lämmöllä.

Valmistus

Kuivaa paisti talouspaperilla. Ripottele 1/2 teelusikallista suolaa lihan päälle.

Kuumenna öljy/rasva isossa pannussa keskilämmöllä ja paista paisti joka puolelta ruskeaksi. Jos lihaa kokeilee kääntää ja se tarttuu pannuun, se ei ole valmis käännettäväksi. Kun paisti on riittävästi ruskistunut, se irtoaa pannulta.

Kun paisti on kypsynyt kauttaaltaan, siirrä se haudutuspataan. Kaada pataan myös lihaliemi.

Lisää sitten tomaattisose, balsamiviinietikka, worcester-kastike, timjami, persilja, pippuri, puolet valkosipulista ja 1/2 tl suolaa. Hiero sitä lihaan tasaisesti.

Lisää sitten sipulit, porkkanat ja perunat päälle. Ripottele päälle loput suola ja valkosipuli.

Aseta haudutuspata matalalle lämmölle ja kypsennä 8-9 tuntia, tai kunnes liha on niin mureaa että se lähes hajoaa.

Kun liha tarjoillaan, poista se padasta ja nyhdä pienemmiksi kappaleiksi.

Kaada vihannekset, lihat sekä lientä sopivalle tarjoiluvadille.

Jos haluat tehdä kastiketta osasta lientä, sekoita ensin tärkkelystä muutamaan tippaan siivilöityä lientä sen verran että se sekoittuu. Lisää sitten seos ja vielä lientä pieneen kattilaan ja anna hautua keskilämmöllä 10 minuuttia.

Vinkkejä:

Voit korvata osan lihaliemestä tai kokonaan esimerkiksi oluella tai viinillä erilaisen makuprofiilin saamiseksi. Reseptiä voi muunnella maun mukaan.

  • twitter
  • facebook
  • print
  • pinterest
  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Artikkelit

Drinkkilasien tyypit
Naudan ja muiden ruhojen osat
Lihan mureuttaminen
Erilaiset sokerit makeutusaineena
10 tärkeää keittiövälinettä ruoan valmistukseen

Uusimmat kommentit

  • Oma arvio 8 kuukautta 1 viikko sitten
  • Vahva suositus 9 kuukautta 3 viikkoa sitten
  • Kyllä on nannaa 3 vuotta 5 päivää sitten
  • Hyvää on 3 vuotta 5 päivää sitten
  • Lapin leipä 3 vuotta 11 kuukautta sitten
  • Hyvä pizza 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Vahva 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Peruskastike tulistamiselle 4 vuotta 6 kuukautta sitten

© foodlibr.fi