Hyppää pääsisältöön
Etusivu foodlibr
  • Suosituin sisältö
  • Info
    • Foodlibr.fi
    • ‎Ohjeet
    • Tietosuojaseloste
    • Yhteydenotto
  • Kirjaudu
  • Rekisteröidy

Hapanimelää kanaa

Ensisijaiset välilehdet

  • Näkymä(aktiivinen välilehti)
  • Linkitykset
Käyttäjän Valurauta kuva
La, 02/05/2022 - 17:03 Valurauta
1 t
0
Ei äänestetty
Annoskoko: 
4 hlö
Reseptiainekset: 
Kanaa luineen n. 1-1,5 kg
Oliiviöljyä
1 punasipuli
5 kirsikkatomaattia
1 tuore punainen chili
5 laakerinlehteä
50 gr pinjansiemeniä
50 gr valkoisia manteleita
1/2 teelusikallista jauhettua neilikkaa
150 ml punaviiniä
100 ml paksua balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
Reseptilähde: 
Jamie Oliver
Ruokakulttuuri: 
Italialainen
Reseptiluokittelu: 
Kanareseptit
Patareseptit

Resepti sopii luulliselle kanalle, mutta erinomaisesti myös kanille tai nuorelle jänikselle.

Valmistusohjeet

Laita luulliset kananlihat sopiviin osiin pilkottuna ja muut osat patapannulle. Lisää 3 ruokalusikallista öljyä. Laita keskilämmölle ja paista, kunnes kana muuttuu kullanruskeaksi.

Kääntele kananpaloja välillä samalla kun kuorit ja viipaloit sipulin, puolitat tomaatit, viipaloit chilin pituussuunnassa (poista siemenet). Lisää pannulle nämä, sekä myös laakerinlehdet pähkinät, neilikka ja viini. Kaada myös 350 ml vettä, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

Kaada tämän jälkeen joukkoon balsamico ja lisää hunaja. Keitä vielä 30 minuuttia tai kunnes liha on pehmeää ja mureaa ja neste on muuttunut tummaksi, paksuksi, maukkaaksi päällysteeksi, välillä sekoittaen.

Tarjoile sellaisenaan esimerkiksi pastan ja leivän kanssa.

  • twitter
  • facebook
  • print
  • pinterest
  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Artikkelit

Drinkkilasien tyypit
Naudan ja muiden ruhojen osat
Lihan mureuttaminen
Erilaiset sokerit makeutusaineena
10 tärkeää keittiövälinettä ruoan valmistukseen

Uusimmat kommentit

  • Oma arvio 8 kuukautta 1 viikko sitten
  • Vahva suositus 9 kuukautta 3 viikkoa sitten
  • Kyllä on nannaa 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Hyvää on 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Lapin leipä 3 vuotta 11 kuukautta sitten
  • Hyvä pizza 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Vahva 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Peruskastike tulistamiselle 4 vuotta 6 kuukautta sitten

© foodlibr.fi