Tässä reseptissä porsaankyljykset liotetaan mausteisessa marinadissa, sitten grillataan täydellisen kullanruskeaksi. Tämä on nopea ja helppo resepti, joka sopii erinomaisesti mihin tahansa barbecue- tai grillijuhliin, tai vaikkapa kesäiseksi arkiruoaksi.
Lue resepti läpi ennen valmistusta.
Valmistusohje
Tee ensin marinadi sekoittamalla yhteen oliiviöljy, ruskea sokeri, Dijon-sinappi, soijakastike, sitruunan kuori, persilja, timjami, suola, suola, pippuria ja valkosipulia riittävän suuressa kulhossa. Laita kyljykset kulhoon, levitä marinadi tasaisesti jokaisen pihvin pinnoille ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan, mutta ne voivat marinoitua pidempäänkin, aina 8 tuntiin asti. Tässä reseptissä 1-2 tuntia on riittävä.
Kuumenna sitten grilli keskilämmölle. Asettele kyljykset grilliin ja grillaa kunnes ne ovat kullanruskeita ja läpikypsiä. Lisää halutessasi vielä ripaus persiljaa ja ei kun syömään!
Lisävinkkejä
- Voit käyttää luuta tai luutonta sianlihaa. Suosituksena ovat luulliset porsaanlihakyljykset koska ne eivät todennäköisemmin kuivu grillissä.
- Voit tehdä marinadin 3 Päivää etukäteen, mutta se ei ole pakollista. Säilytä marinadi jääkaapissa, kunnes olet sen valmis käyttämään.
- Marinadi sisältää sokeria, joka lisää kyljyksiin makua, mutta toisaalta voi palaa herkemmin grillissä. Varmista, että grilli ei ole liian kuuma ennen kuin laitat lihat paistumaan.
- Voit käyttää tähän reseptiin hiiligrilliä, kaasugrilliä tai sisägrilliä.
- Paras tapa mitata, ovatko kyljykset kypsiä, on käyttää lihalämpömittaria. Suositeltava kyljyksen sisälämpötila on noin 65 astetta, jotta kyljyksistä tulee mehukkaita ja pehmeitä eivätkä ne kuivu liikaa. Aseta lämpömittari kyljyksen paksuimpaan kohtaan, mutta se ei saa koskettaa luuta.
Variaatiot
Resepti on herkullinen sellaisenaan, mutta sitä voi luonnollisesti muokata maun mukaan, kuten esimerkiksi:
- Mausteisempi: Lisää murskattuja punapippurihiutaleita tai cayennepippuria tähän marinadiin, riippuen miten mausteisesta ruoasta pidät. Esimerkiksi 0,5-1,0 tl.
- Aasialainen: Kokeile tehdä marinadi oliiviöljyn, paahdetun seesamiöljyn, limemehun, soijakastikkeen, ruskean sokerin, inkiväärin ja valkosipulin seoksesta.
- Meksikolainen: Voit marinoida kyljykset oliiviöljyn, limemehun, valkosipulin, chilijauheen ja sipulijauheen sekoituksessa. Toinen hyvä vaihtoehto on sekoittaa ruokalusikallinen taco-maustetta. Lisää myös ripaus korianteria ennen tarjoilua maksimaalisen maun saavuttamiseksi.
- Maut: Voit tehdä makeampaa porsaanlihaa lisäämällä ruokalusikallisen hunajaa marinadiin. Suolaisemman maun saa lisäämällä 1 tl savustettua paprikajauhetta ja ruokalusikallisen Worcestershire-kastiketta marinadiin.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Uusimmat kommentit