Ti, 12/29/2020 - 16:08
Valurauta
Ei äänestetty
Reseptiainekset:
Tuoretta ruodotonta siikafileetä
Merisuolaa
(Tilliä)
Reseptiluokittelu:
Valmistusohje
Ripottele merisuolaa n. 1/10 kalan fileepainosta tasaisesti fileiden molemmin puolin. Ripottele päälle halutessasi tilliä.
Anna kalan suolautua jääkaapissa n. 6-9 tuntia, jos haluat miedompaa graavikalaa (n. 1-2 gr suolapitoisuus). Voimakkaampi graavaus vaatii 12-24 tuntia. Iso siika yli 1,5 kg voi vaatia pidempiä aikoja fileiden paksuuden mukaan.
Huuhtele kala vedellä ja/tai pyyhi talouspaperilla ennen siivuttamista. Ripottele lopuksi siivujen päälle halutessasi tuoretilliä.
Vinkki: Jos kala suolautuu liikaa, niin voit liottaa sitä kylmässä vedessä esim.10-15 min ennen siivuttamista. Tämä ei pilaa kalaa, vaikka toisin joskus väitetään.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Uusimmat kommentit