Hyppää pääsisältöön
Etusivu foodlibr
  • Suosituin sisältö
  • Info
    • Foodlibr.fi
    • ‎Ohjeet
    • Tietosuojaseloste
    • Yhteydenotto
  • Kirjaudu
  • Rekisteröidy

Graavattu siika

Ensisijaiset välilehdet

  • Näkymä(aktiivinen välilehti)
  • Linkitykset
Käyttäjän Valurauta kuva
Ti, 12/29/2020 - 16:08 Valurauta
0
Ei äänestetty
Reseptiainekset: 
Tuoretta ruodotonta siikafileetä
Merisuolaa
(Tilliä)
Reseptiluokittelu: 
Kalareseptit
Siikareseptit

Valmistusohje

Ripottele merisuolaa n. 1/10 kalan fileepainosta tasaisesti fileiden molemmin puolin. Ripottele päälle halutessasi tilliä.

Anna kalan suolautua jääkaapissa n. 6-9 tuntia, jos haluat miedompaa graavikalaa (n. 1-2 gr suolapitoisuus). Voimakkaampi graavaus vaatii 12-24 tuntia. Iso siika yli 1,5 kg voi vaatia pidempiä aikoja fileiden paksuuden mukaan.

Huuhtele kala vedellä ja/tai pyyhi talouspaperilla ennen siivuttamista. Ripottele lopuksi siivujen päälle halutessasi tuoretilliä.

Vinkki: Jos kala suolautuu liikaa, niin voit liottaa sitä kylmässä vedessä esim.10-15 min ennen siivuttamista. Tämä ei pilaa kalaa, vaikka toisin joskus väitetään.

  • twitter
  • facebook
  • print
  • pinterest
  • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Artikkelit

Drinkkilasien tyypit
Naudan ja muiden ruhojen osat
Lihan mureuttaminen
Erilaiset sokerit makeutusaineena
10 tärkeää keittiövälinettä ruoan valmistukseen

Uusimmat kommentit

  • Oma arvio 8 kuukautta 2 viikkoa sitten
  • Vahva suositus 9 kuukautta 3 viikkoa sitten
  • Kyllä on nannaa 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Hyvää on 3 vuotta 6 päivää sitten
  • Lapin leipä 3 vuotta 11 kuukautta sitten
  • Hyvä pizza 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Vahva 4 vuotta 6 kuukautta sitten
  • Peruskastike tulistamiselle 4 vuotta 6 kuukautta sitten

© foodlibr.fi